Omega in de regio

Zeist

OMEGA Een manier om met elkaar na te denken over allerlei vragen die met name bij ouderen leven. Wat Alpha is voor jongeren en belangstellenden met betrekking tot geloofsvragen, is OMEGA dat voor ouderen. Vragen over geloof en gemeente, over ouder worden en zorg, over leven en sterven, over hoop liefde en troost. Levensvragen van ouderen vragen om een antwoord. Ouderen daar bij helpen en als jongeren daarvan leren zijn belangrijke doelstellingen.

De derde serie ontmoeting (3.0) rondom zes vragen is eind november afgerond. Door deze derde cursus is het aantal deelnemers gedurende drie jaar opgelopen tot ruim 30 personen. De reacties zijn hartverwarmend. Sommige deelnemers hebben behoefte aan een vervolg. Wij hopen op een geschikt moment in 2022 weer met een cursus te starten. Andere vragen en andere onderwerpen. Wij houden u op de hoogte.

Voor informatie

Kerkrade

VREDESKAPEL
5 maandagavonden in de Vastentijd.
Tijd: 18.45 – 20.15    Data: 7, 14, 21, 28 maart en  4 april 2022
Hoofdstraat 20, 6461 CR Kerkrade

OMEGA GAAT IN OP (LEVENS)VRAGEN bij het ouder worden

Jezus heet de Alpha en de Omega (Openbaring 21,6). Hij is de Eerste en ook de Laatste. Hij omvat alle tijden, vragen, weet van alle zorgen, enzovoorts.

De OMEGA cursus omvat (levens)vragen die opkomen bij het ouder worden. Door de tijd waarin wij leven zijn die vragen soms ingewikkeld of nieuw. OMEGA wil mensen  zelf aan het denken zetten, zodat zij antwoorden vinden op hun eigen vragen.  Tijdens de cursus gaan we samen een stuk op weg en met elkaar in gesprek over bepaalde thema’s d.m.v. inleidingen, presentaties en uitwisseling. Om samen te ontdekken, bezinnen, elkaar te bemoedigen. De thema’s die aan bod komen zijn o.a. Geloven, bidden, ouder worden, eenzaamheid, coronatijd.  Iedereen is welkom!

Voor meer info: Zr. Marie-Liesse  spiritualiteitml@gmail.com

Delfzijl

OMEGA bij de Baptisten te Delfzijl

Noordelingen praten niet, is het vooroordeel. Oudere noordelingen al helemaal niet. Zij hebben geleerd te zwijgen en te doen: ‘nait soez’n, moar broez’n.’ Praten over gevoelens en zielenroerselen hoort daar niet bij. Dat dit een misvatting is bewijst de OMEGA-cursus in Delfzijl. Met om en nabij 20 deelnemers zijn wij dit voorjaar zeven ochtenden bij elkaar geweest. Gezelligheid, een lekkere traktatie, een interessant onderwerp en goede gesprekken met inhoud en diepgang, waarbij een lach en traan er beiden mogen zijn en naast elkaar staan, zo formuleerde een van de deelnemers het.

Tijdens deze ochtenden kwamen onderwerpen als de uitvaart, wat als (klein)kinderen niet meer geloven, wat doet ouder worden met je en hoe gaan we om met verwarde ouderen, aan de orde.

Op 27 september start de tweede ronde OMEGA in ons kerkgebouw aan het Johan van den Kornputplein 8 (naast het politiebureau). Uiteraard met nieuwe onderwerpen, maar nog steeds met dezelfde goede gesprekken en ontmoetingen. We komen om 10:00 uur samen in ons kerkgebouw aan het Johan van den Kornputplein 8 te Delfzijl. De ochtenden duren tot 11:30 uur. Ook u bent van harte welkom. De volgende data: 4, 11, 18 en 25 oktober en 1 november.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Stuur dan een mail naar: domineeroelofham@outlook.com
Of neem contact op met de Baptistengemeente Delfzijl
www.baptisten-delfzijl.nl

2023 | Copyright - ds. F. van Roest | Manschot Grafimedia